woensdag 23 februari 2011

3 luik, krans en award.

Al een tijdje af, maar vanavond had ik dan eindelijk de tijd ze op te hangen! Mijn 3 luikje....leuke kleine schilderijtjes bespannen met mooi stof van Tilda. Ben er zeer tevreden over!!! Ik heb ze op het kleinste kamertje van het huis gehangen....aan de andere kant hangt een mooie krans met schelpen die ik jaren geleden maakte, maar ik vind hem nog steeds zo mooi dat ik een beetje in dezelfde kleurstelling iets leuks op wilde hangen. Met een rood tintje erbij zind ik het helemaal af zo! Nu alleen nog leuke foto's bij bestellen van alle dames, van mijn vriendin kreeg ik al een leuke schoolfoto van haar 4 meiden, dus die past er al mooi op!
Verder kreeg ik afgelopen week tot 2 keer toe deze award:


Een keer van Judith en een keer van Dorien! Dames bedankt! Leuk om zoiets te ontvangen...

Ik mag deze award nu gaan doorgeven aan andere blogsters:
Ik geef hem graag door aan 1 persoon en dat is Julliette, mijn bloemschik vriendin. Ze doet nog niet heel erg veel met haar blog, maar dat zal vast komen in de toekomst, want ze maakt erg leuke dingen!

Ik zag dat mijn nicht/vriendin San hem al ontvangen had, anders had zij hem ook gekregen...

Groetjes Tanja

zondag 20 februari 2011

Cas

Ow wat ben ik al een tijdje niet meer geweest. Ik ben deze hele week zo druk geweest en dan is het eerste dat erbij inschiet het knutselen.

Mijn moeder had weer een kaartje nodig voor een geboorte. Wegens tijdgebrek is dit een heel snel en simpel kaartje geworden...


Afgelopen donderdag avond was ik aan het oppassen bij mijn vriendin en heb ik een begin gemaakt aan een kussen dat ik ga haken. Ik zie zulke leuke creaties voorbij komen dat ik dit ook eens wil gaan proberen!

Ik hoop tot snel!

Groetjes Tanja

donderdag 10 februari 2011

Workshop sieraden maken

Vanavond heb ik een workshop sieraden maken gegeven aan een groep dames met een verstandelijke handicap.  Ik had dit al eerder gedaan aan een groep jeugd in de Pappelhof en vandaag waren de volwassenen aan de beurt. Ze wisten allemaal niet wat we zouden gaan doen vandaag, alleen dat de heren en de dames iets apart van elkaar zouden doen. De heren gingen darten en wij met de dames een mooie ketting maken.

In groepjes van 4 mocht iedereen kralen uit komen zoeken en kiezen uit kettig model 1 of 2 en daarna konden ze met wat hulp aan de slag. Er werd druk geregen, geknoop, gekletst, gesnoept en gedronken. Een voor een werden de mooiste creaties geboren! Wat een talenten!!! Stuk voor stuk waren ze heel erg enthousiast en heel trots op de ketting die ze zelf gemaakt hebben! Ik vond het ook erg leuk om te doen!

Een een kleine collage van de groep en de dames met hun eigen gemaakte ketting.


Het was een erg gezellige avond!

Groetjes Tanja

dinsdag 8 februari 2011

Alweer borden....

Een hele poos geleden maakte ik deze borden voor onze nichtjes Celine, Esmee en Madeleine. Helemaal in de stijl van hun nieuwe slaapkamertjes (ze zijn nog niet zo lang geleden verhuisd). Ze hebben van allerlei spulletjes van pip stof, er was nog wat stof over en daar heb ik deze borden mee gemaakt. De dames waren er erg blij mee!


Ik krijg trouwens regelmatig de vraag hoe ik deze borden maak. Als basis gebruik ik een 3D schildersdoek, daar leg ik een laagje fiberfil op en daaroverheen de stof die ik wil gebruiken. Het geheel niet ik met een tacker aan de achterzijde vast, goed strak en de hoekjes netjes "onzichtbaar" naar binnen stoppen. Dan het geheel naar eigen wens versieren met kant, lint, bloemen knopen hartjes en klaar is je foto/prikbord! Erg leuk om te doen!

Nu ben ik nog bezig met een drieluikje van prikbordjes voor op het toilet bij ons. Ik hoop ze deze week af te krijgen!

Groetjes Tanja

zondag 6 februari 2011

Een leuk kado doosje

Vorig weekend schreef ik dat ik iets leuks snels had gemaakt voor een verjaardag waar we naar toe moesten.

Ze wilde graag een kado bon van een kookwinkel, maar ik vind het dan leuke om dat op mijn eigen manier in te pakken zodat ze niet meteen ziet dat het zo'n kado bon is. Ik Besloot dus weer voor een kado doosje te gaan en dan in de kleuren die ze in hun huis ook hebben. Zo kan ze het ook nog voor iets anders gebruiken, ik heb er ook bewust geen gefeliciteerd op het doojes gezat, maar heel eenvoudig alleen een gehaakte bloem en kantje op de deksel. Binnen in nog een klein kaartje gemaakt met restjes van het papier en klaar!

Excuses voor de kwaliteit van de foto, maar die heb ik dus snel moeten maken voordat we gingen...Ik ben de laatste tijd wat druk, heb niet zoveel tijd om effe lekker te knutselen! We zijn bezig met wat kleine verbouwingen in huis, maar dat is toch allemaal erg veel werk! Ben daarna meteen van alles aan het uitzoeken en opruimen! Kom weer van alles tegen waarvan ik niet wist dat ik het nog had! Hierover later meer!

Groetjes Tanja