dinsdag 6 december 2011

Sinterklaas kleertjes Baby Born

Hallo!

Zoals zovelen van jullie hebben wij afgelopen weekend ook Sinterklaas gevierd. Ons petekind had een Babyborn gekregen van de Sint en deze knutsel Piet is vorige week de hele week bezig geweest om leuke kleertjes voor de pop te maken. Een jurkje, twee broekjes, een shirt en een hesje.

Vroeger had ik zelf natuurlijk ook een pop, ik kreeg ooit van de Sint een fantastische rieten koffer, hierin lag een matrasje met dekentjes en zaten allemaal vakjes en elastieken waarin ik de kleertjes van de pop kon stoppen. Als ik naar mijn grootmoeder ging logeren ging de koffer en pop altijd mee. Met dit in gedachten vond ik het leuk om voor de kleertjes van deze pop ook een koffertje te maken. Ik had nog een rieten koffertje op zolder staan en heb dat aan de binnenkant helemaal bekleed met een leuke stof. hierin zaten de kleertjes en dadat ik de foto had genomen hebben we op de valreep ook nog een pak pampertjes, een flesje, fopspeentje en schoentjes met sokjes gekocht en in het koffertje gestopt. Zo kan pop mooi mee op alle avonturen die Madeleine nog gaat beleven! Ik vond het erg leuk om te maken!


Afgelopen zondag stond ik op een kerstmarkt in Herkenbosch, ik maakte hiervoor erg leuke sleutelhangers en verkocht erg leuk! Komende zaterdag middag sta ik op een kertsmarkt bij Venhof, de manege in Herkenbosch. Ik ben nog wat nieuwe sleutelhangers aan het maken en nog wat andere kleine leuke kado's. Ik heb er nog geen foto's van, maar die komen snel! Zaterdag ochtend heb ik ook weer bloemschikken, dus het wordt weer een creatieve week!

Groetjes Tanja

3 opmerkingen:

 1. Ik zou best zo'n lieve knutselpiet als peettante willen hebben! Dit is helemaal geweldig! Zo'n koffertje had ik vroeger ook, jeugdsentiment (-:
  Madeleine's gezichtsuitdrukking, terwijl ze het cadeau uitpakt, is toch om te smelten, zooo leuk!

  Naar je sleutelhangers ben ik natuurlijk errug benieuwd, dus niet vergeten om foto's te maken (-: (-:
  Veel plezier op de kerstmarkt (hopelijk is het niet te koud)
  Wel te rusten,
  groetjes, Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk zeg dat koffertje met zelfgemaakte kleertjes!! Heel mooi gedaan!

  Ik ben ook erg benieuwd naar je sleutelhangers!

  Groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ontzettend leuk idee zo'n koffer! Wat zal ze er veel speelplezier van hebben.

  BeantwoordenVerwijderen