vrijdag 23 april 2010

naailes 6

Gisteren hadden we naailes nummer 6. We hadden een leuke tas gezien op het blog van Meet en besloten deze ongeveer na te maken. Nu moesten we eerst een patroon hebben en dat hebben we aan de hand van de formaten van een oude tas gemaakt....beetje knippen hier, beetje schaven daar en voila het patroon was klaar. Ik had woensdagavond al stoffen bij elkaar gezocht die ik wilde gebruiken voor mijn tas, dus daar was ik zo klaar mee! Na een kop thee en een lekkere koek gingen we aan de slag. Eerst allemaal stroken uitknippen, die aan elkaar naaien en toen begon de tas al vorm te krijgen. Hierna aan de weer met de voering van de tas. De buiten en binnentas aan elkaar gezet, label ertussen en draaien maar...ow leuk!!! Was meteen verliefd op de kleurtjes, patroontjes en model tas! Nu nog een hegsel eraan en die besloten we net als Meet met een knoop te maken, dat ziet er zo leuk uit!!! Nou de tas was klaar! Ow ja binnenin de tas zit ook nog een vakje voor mijn mobiel!

Tas nummer 1


Ik ben inmiddels zo aangestoken met het naaimachine virus dat ik gisterenavond na het eten besloot nog een tas te maken. Ik bestelde een patroon via internet en was erg benieuwd naar deze tas. na het lezen van de beschrijving dacht ik dat ik deze tas wel alleen kon maken! Nou het is met redelijk gelukt. Ik wist op een gegeven moment alleen niet meer hoe ik het hengsel aan de tas moest maken, dus even vlug naar moeder de juf gegaan en die hielp me weer het goede pad op, dus de tas is af! Ric was helemaal weg van deze tas...(zie je hem al lopen hahaha) De tas is gemaakt van een stofje van Ikea, ik denk dat ik hem volgende week nog een keer ga maken met verschillende bonte stoffen....

Tas nummer 2


Nu wil ik van jullie graag weten welke tas jullie het leukst vinden....qua model dan he...

Ik ga weer verder...met naaien poetsen, tuinieren etc.

Groetjes Tanja

3 opmerkingen:

 1. Hoi Tan!!

  Wat leuk die tassen!!
  Ik vind de 2e met het ikea stofje het leukste model, alhoewel ik de verschillende stofjes van het eerste model ook errug mooi vindt!!
  Kus

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Sies!

  Wat ben jij gemeen zeg! Ga je zomaar een tas zonder mij maken? Hihi... Die tweede tas is erg leuk zeg! Dat stofje is er prima voor. Die tas wil ook nog een keer maken (kan ik die ook alleen?)

  Groetjes San

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind tas nummer 2 persoonlijk het handigste door de extra ruimte voorop de tas. Misschien nog handiger als er nog een flapje overheen zou zitten of een drukkertje, zodat datgene wat je voorin wilt stoppen er niet zo snel kan uitvallen.

  Bij tas nummer is zou ik de onderste laag stof (met die witte stippen) weg laten. Ik vind hem net te lang, waardoor ik hem wat lijzig vind.

  Maar verder vind ik ze alle 2 prachtig!! Heel draagbaar en modieus! Ik heb zeker interesse!!!

  xxx San

  BeantwoordenVerwijderen