donderdag 9 december 2010

Fimoklei!

Ow wat is het verschrikkelijk lang gelden dat ik kralen heb gemaakt van fimoklei! Jeetje, mijn klei was hard, heb dus maar even nieuwe gekocht....en daarna van het weekend begonnen met rolletjes maken...dat is het meeste werk, de kralen zelf maken kun je telkens even laten liggen wanneer je iets anders wilt doen....rolletjes maken is altijd een rommeltje! Maar wel leuk en spannend wanneer je een rolletje doormidden snijd of het motiefje is geworden zoals je in je hoofd hebt!!! Mijn kralen in de tinten zwart/wit en paars zijn helemaal op en in bruin had ik ook niet meer zoveel, dus die kleurtjes ben ik nu aan het maken!

Zaterdag geef ik een workshop aan vriendinnen en zondag sta ik in SWALMEN in het bejaardenhuis aldaar op een soort van kerstmarkt, dus wil dan nog het een en ander af hebben. Oma heeft bijna mijn hele kelttingen verzameling verkocht, dus na de kralen staat er nog kettingen maken op het programma...druk druk druk! gelukkig ben ik weer beter en kan ik ertegenaan!


Tot snel!

Groetjes Tanja

7 opmerkingen:

 1. Het ziet er weer super uit hoor, ik moet zaterdag helaas werken.
  Doe ze maar de groetjes van mij.

  Groetjes Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Tanja,

  Ja, dat heb ik ook al jaren niet meer gedaan.Kralen maken van fimoklei.
  Ik heb ook nog klei liggen,die zal ook wel hard zijn, denk ik!
  Leuk, dat zoiets nu weer in is. Ik vind de paarse toch wel het allermooiste !
  Met wat maak jij er gaatjes in?

  Fijn weekend, groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, Tanja, dit is nou nog eens iets anders dan kaartjes. Wat een werk en hoe doe je dit toch? Prachtige motieven!
  groetjes, Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 4. waw! ik ben net voorzichtigjes begonnen met fimokralen, maar of ik dit niveau ooit ga bereiken ....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. He, gelukt!
  Tanja het was gisteren erg gezellig. Als we de tijd konden vergeten, waren we zo de hele avond doorgegaan! Ik heb de losse klei nog tot kralen gedraaid en de staafjes laat ik liggen voor de volgende keer. Tot zaterdag dan gaan we verder met de bloemen. Groetjes Juliette

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Tanja,
  Leuk dat je mij nu ook volgt. Ik lach mij helemaal suf, ik snap er nog niet veel van (te ongeduldig denk ik), want ik heb mezelf op mijn eigen blog als volger aangemeld. Hoe krijg ik dat weg? ps goede markt gehad?
  groetjes Juliette

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk!!! Heb ik vroeger ook ooit nog eens gedaan. Denk dat de klein inmiddels ook wel verdroogd is, maar ik zal eens gaan kijken. Te leuk om er niets mee te doen...

  BeantwoordenVerwijderen