zondag 21 november 2010

Oma 90 jaar!

Vrijdag werd oma 90 jaar! Gisteren hadden we een feest, ik maakte een doosje met daarin geld, we wisten niet zo goed wat ze nog wilde hebben. Ook een leuke bijpassende kaart gemaakt met de nieuwe materialen van Eline's huis. In het boek stonden stempelafdrukjes in klei, dat wilde ik ook eens proberen! Wat een leuk resultaat geeft dat! Ga ik zeker vaker doen!

Oma vond de kaart en het doosje erg mooi en was blij met het geld, haar horloge was aan vervanging toe en daar wilde ze het geld aan besteden! Vind ik leuk dat ze dan toch iets blijvends heeft!

Verder ben ik gisterenavond na het feest lekker op de bank gaan zitten haken en heb zo nog eens 4 sjaals gehaakt! De eerste die ik vrijdag haakte heb ik al afgegeven. Nu heb ik een nieuwe voor mezelf gehaakt en eentje voor mijn moeder. Jammer dat nu mijn garen/wol op is....

Deze sjaal is verschikkelijk makkelijk te maken en is binnen een half uur klaar! Het is wel meer een siersjaal omdat ie niet zo warm is.....maar ik vind sjaaltjes voor de sier altijd erg leuk!Hoe maak je zelf zo'n leuke sjaal?
Je maakt hem door een lusje te maken, dan 3 "bolletjes" overslaan en 2 vaste haken, dan weer 3 "bolletjes" overslaan en 2 vaste haken, je maakt eigenlijk een soort lussen....zo ga je door totdat je bolletje op is of je de gewenste lengte hebt bereikt. Je hebt dus per sjaal maar een bol garen nodig!

Nou ik ga eens even wat aan mijn huishouden doen, dat is er de laatste dagen bij ingeslopen...
Groetjes Tanja

3 opmerkingen:

 1. Super die sjaals!!

  Groetjes, Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jaaaaaaaa hoor, neem daar maar allemaal spullen voor mee in ons weekendje in april, want ik vind ze SUPERGAAF!!!! echt heel erg leuk!!

  XX Daan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Tanja,

  Wat een superleuk doosje maakte je! Is het papier of stof wat je gebruikt hebt??

  Zal wel erg wennen zijn nu, koud is het hier, niet?

  Fijne zondag nog, groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen